+421 233 070 466 (Po-Pi 8:00-16:00)
Krajina doručenia

Recenzia: 7 TOP záhradných skleníkov pre rok 2024

Uvažujete nad kúpou nového skleníka, v ktorom si vypestujete zásobu čerstvého ovocia a zeleniny? Ak sa nechcete v nekonečnej ponuke rôznych modelov skleníkov na trhu stratiť, čítajte ďalej. 🙋‍♂️ Pripravili sme pre vás zoznam siedmich najlepších záhradných skleníkov, vrátane hodnotenia od pestovateľov, ktorí si skleník už zaobstarali.

Čo sa v článku dozviete? Kliknite na kapitolu a prečítajte si, čo vás práve zaujíma

Ako vyťažiť z článku maximum: Pokiaľ tápete, podľa akých kritérií nový skleník vyberať, najprv si prečítajte odpovede na päť dôležitých otázok, ktoré je nutné si položiť, než si začnete vyberať konkrétny model skleníka.

Ak už máte ohľadom parametrov vášho nového záhradného skleníka jasno a hľadáte najlepší pomer kvality a ceny, stačí si vybrať niektorý z recenzovaných modelov skleníka v obsahu článku nad týmito riadkami.

Kliknite na niektorý z podnadpisov a automaticky sa presuniete k tej časti textu, ktorá popisuje vlastnosti, výhody a praktické skúsenosti s konkrétnym modelom skleníka.

5 zásadných otázok, ktoré si položte pred nákupom skleníka

Ako vybrať najlepší skleník? U miesta na pestovanie ktoré chcete využívať dlhé roky, je to zásadná otázka. Aké faktory brať do úvahy, aby ste zvýšili šance, že budete mať pri nákupe šťastnú ruku?

1. Umiestnenie skleníka. Ideálne je postaviť skleník do miest, na ktoré väčšinu dňa dopadajú slnečné lúče. Zavedená rada znie: postavte skleník na južnú svetovú stranu.

Ak nemáte túto možnosť – či už kvôli polohe záhrady, alebo iným dôvodom –, vyberte miesto, na ktoré počas dňa najdlhšie svieti slnko a nebude príliš zložité tam natiahnuť kvapkovú závlahu či doniesť vodu v krhle. Ak chcete mať skleník pri dome a nemáte priestoru nazvyš, skvelým riešením môže byť skleník ku stene (podrobnejšie nižšie).

2. Rozmery skleníka. Pre záhradkárov, ktorí sú citeľne obmedzení voľným priestorom, alebo naopak chcú pestovať vo veľkom, budú kľúčové rozmery skleníka. K vybraným modelom skleníkov možno dodatočne dokúpiť aj samostatné predĺženie konštrukcie.

Z hľadiska náročnosti montáže i celkových výdavkov je však vždy výhodnejšie kúpiť väčší skleník než ho neskôr predlžovať. Okrem dĺžky je určujúca aj šírka skleníka – širšie modely umožňujú pohodlnejší pohyb vo vnútri skleníka. Najrozmernejšie modely dokonca umožňujú aj prechod s fúrikom alebo kompaktným záhradným traktorom.

3. Oceľová alebo hliníková konštrukcia? Najčastejšie budete vyberať medzi týmito konštrukčnými materiálmi. Ako sa odlišujú?

  • Hliníkové profily: nižšia hmotnosť profilov zabezpečuje ľahšiu montáž skleníka. Hliníkové profily lepšie odolávajú korózii a nepriaznivému počasiu. Sú však menej stabilné a odolné napríklad proti väčšiemu zaťaženiu.
  • Oceľové profily: sú ťažšie, ale tiež odolnejšie a trvácnejšie (riziko skorodovania sa rieši vrstvou zinku, ktorá zabezpečuje oceľovým profilom väčšiu ochranu). Sú ideálne do náročnejších podmienok, napr. do oblasti s horším počasím alebo výdatným snežením.

4. Sklo, alebo polykarbonát? Debata, či je lepšie sklo alebo polykarbonát, nikdy nekončí. Aké sú hlavné (ne)výhody každého z materiálov?

  • Polykarbonát: je ľahší na manipuláciu a inštaláciu. Zo záverov niektorých štúdií tiež vyplýva, že zabezpečuje oveľa lepšie tepelne-izolačné vlastnosti, preto je vhodný aj pre tropické rastliny. Oproti sklu však všeobecne ponúka o niečo horšiu priepustnosť svetla. Pri rozbití sa polykarbonát na rozdiel od sklenenej výplne netriešti na ostré úlomky, čo oceníte, ak sa po záhrade pohybujú deti alebo domáci maznáčikovia.
  • Sklo: používa sa po generácie. Oproti polykarbonátu zabezpečuje lepšiu svetelnú priepustnosť, ale o niečo horšie tepelne izoluje. Počiatočné náklady sú vyššie než u polykarbonátu, ale v bežných podmienkach vydrží desaťročia.

5. Dostupnosť. S príchodom zahraničných hráčov na slovenský trh je otázka včasného dodania dôležitým faktorom. Pravdepodobne nechcete na váš skleník čakať niekoľko týždňov. Overte si, že je skleník u dodávateľa skladom, a to ideálne priamo na Slovensku.

Okrem samotného dodania skleníka sa zaujímajte aj o dostupnosť príslušenstva. Je možné k vybranému modelu skleníka dokúpiť strešné okno alebo konštrukčné diely pre vytvorenie zadných dverí, vďaka ktorým bude skleník prechodný? Premyslite, ako skleník využijete, a včas si tieto informácie overte.

TIP: Existujú aj ďalšie faktory, ktoré ovplyvňujú nákup nového skleníka. Ktoré to sú? Prečítajte si článok, ako vybrať skleník, v ktorom sme problematiku rozobrali ešte viac do hĺbky.

Podľa akých kritérií sme skleníky do recenzie vyberali?

Pri každom recenzovanom skleníku nájdete prehľad základných parametrov, podľa ktorých sme modely posudzovali.

Parametre pri výbere skleníkov boli nasledovné:

  • Tvar skleníka: oblúkový alebo sedlový
  • Materiál konštrukcie: oceľ, hliník alebo jakle
  • Materiál zasklenia: sklo alebo polykarbonát
  • Výrobca (dodávateľ)

Lanit Plast – jeden z najväčších dodávateľov skleníkov v Českej republike. Dodáva primárne polykarbonátové skleníky, rovnako tak ale ponúka aj kvalitné skleníky zo skla.

Gutta – popredný nemecký dodávateľ záhradných prístreškov a náradia, ktorý úspešne pôsobí aj na českom trhu. Skleníky Gutta sú medzi českými pestovateľmi obľúbené pre svoju kvalitu a cenu.

Vitavia – renomovaný anglický výrobca dodávajúci skleníky zo skla aj z polykarbonátu.

Cenová kategória:

Skleníky do 450 € – jedná sa väčšinou o základné modely vhodné pre nenáročných pestovateľov s menším rozpočtom či obmedzeným priestorom na záhrade. Tieto skleníky sú vhodné tiež pre záhradkárov-začiatočníkov, ktorí si chcú pestovanie v skleníku "vyskúšať" pri minimálnych nákladoch.

Skleníky do 800 € – jedná sa o skleníky v štandardných rozmeroch, ktoré sú dostačujúce pre väčšinu pestovateľov. Cenové rozpätie sa líši v závislosti od rozmerov skleníka a kvality použitých materiálov.

Skleníky nad 800 € – jedná sa o rozmernejšie alebo vysoko kvalitné modely pre náročných pestovateľov. Do tejto kategórie spadajú v našej recenzii skleníky o šírke až 4 metre, do ktorých pohodlne vojdete s fúrikom alebo menším záhradným traktorom.

Podľa ceny sme recenzované modely zoradili. Ktoré skleníky dosiahli v našej recenzii na pomyselné víťazné priečky?

Do užšieho výberu sa nakoniec dostalo 7 modelov skleníkov. Poďme si ich predstaviť.

GEOmall: recenze nejlepších skleníků 2024

1. Skleník Vitavia IDA 900: cenovo aj priestorovo nenáročný model

Recenzia polykarbonátového skleníka Vitavia IDA 900

Základné parametre

  • Tvar skleníka: sedlový
  • Materiál konštrukcie: hliník
  • Materiál zasklenia: polykarbonát
  • Výrobca (dodávateľ): Vitavia
  • Cenová kategória: skleníky do 450 €

Recenzia skleníka: Polykarbonátový skleník k stene s plochou len 0,9 m² je ideálny pre pestovateľov, ktorí dávajú prednosť minimalistickému riešeniu a skleníku priamo pri dome.

Konštrukcia je vyrobená z hliníkových profilov, vďaka ktorým je aj montáž skleníka pomerne jednoduchá. Nie je však prispôsobená väčšiemu zaťaženiu: najmä v zimnom období je potrebné skleník kontrolovať a väčšie nánosy snehu včas odhrnúť. Prémiový anglický polykarbonát je vybavený UV filtrom, ktorý zabezpečuje materiálu dlhšiu životnosť a väčšiu odolnosť voči klimatickým vplyvom.

Skleník je ponúkaný s polykarbonátom o hrúbke 4 a 6 mm, aby ste v ňom dokázali pestovať bežné zeleninové odrody, ale napríklad aj citrusy a iné teplomilné rastliny. Ku skleníku je možné dokúpiť príslušenstvo, ako sú regále alebo poličky, aby ste čo najefektívnejšie využili každý milimeter voľného priestoru.

Hodnotenie majiteľa skleníka:Skleník splnil naše očakávania. Za tie peniaze je kvalitný. Manželka do neho presunula citrusy a tie zdarne vydržali aj cez zimu. Čo sa týka montáže, odporúčam montovať vo dvojici. Aj keď je skleník menší, práca s materiálom ide vo dvojici rozhodne lepšie."

Verdikt GEOmall: Skleník pri stene modelovej rady Vitavia IDA oceníte, ak chcete mať svoje miesto na pestovanie pár krokov od domu. Vďaka hliníkovej konštrukcii a prémiovému polykarbonátu je skleník odolný, ale zároveň minimálne náročný na údržbu.

Ak plánujete do skleníka postaviť väčšie množstvo kvetináčov alebo si chcete ušetriť námahu, oceníte aj možnosť zakúpenia príslušenstva v podobe samostatných regálov a poličiek. Pre náradie, substrát a ďalšie vybavenie sa nemusíte zohýbať a lepšie využijete každý kúsok priestoru.

👉👉POZRIEM SI SKLENÍK VITAVIA IDA 900

2. Skleník Kyklop 2×3 m: veľký pomocník do malých priestorov

Recenzia polykarbonátového skleníka Kyklop 2×3 m

Základné parametre

  • Tvar skleníka: oblúkový
  • Materiál konštrukcie: oceľ
  • Materiál zasklenia: polykarbonát
  • Výrobca (dodávateľ): Lanit Plast
  • Cenová kategória: skleníky do 450 €

Recenzia skleníka: Polykarbonátový skleník o ploche 6 m² predstavuje skvelé riešenie pre záhradkárov, ktorí hľadajú odolný a kvalitný skleník pre pestovanie zeleniny. Oceľová konštrukcia je zhotovená z pozinkovaných profilov. Menšia vzdialenosť oblúkov – 0,6 až 0,7 m – zabezpečuje skleníku vysokú nosnosť, a tým aj väčšiu stabilitu. Skleník je priechodný – dvere sa nachádzajú na prednej aj zadnej strane konštrukcie.

Skleník je opláštený anglickým polykarbonátom Marlon, ktorý patrí medzi najkvalitnejšie na trhu. Aj preto naň výrobca poskytuje 10 ročnú záruku. Polykarbonát je vybavený UV filtrom, ktorý predlžuje životnosť materiálu a zabraňuje jeho krehnutiu či strate farby.

Hodnotenie majiteľa skleníka:Zodpovedajúca kvalita za dostupnú cenu. Na záhrade veľa miesta nemáme, tak sme hľadali niečo menšie, a podarilo sa. Skleník máme tretím rokom a zatiaľ stojí. Náročnejšia je montáž. Prizvite si k ruke ďalších 2–3 pomocníkov a ideálne nestavajte skleník v dobe, keď ešte mrzne. Pár matiek nám z montáže zostalo a dodnes nevieme, kam patria. Ale inak si skleník chválime.

Verdikt GEOmall: Polykarbonátový skleník Kyklop 2×3 m je vhodný pre záhradkárov, ktorí nemajú miesta nazvyš a hľadajú rozumný pomer kvality a ceny. Skleník je určený k celoročnému používaniu. Montáž skleníka môže byť náročnejšia, preto si na ňu vyhraďte najlepšie celý víkend a zostavujte skleník v 2–3 osobách.

👉👉POZRIEM SI SKLENÍK KYKLOP 2×3 M

3. Skleník Vitavia Target 6200: premiant v kategórii “mini”

Recenzia polykarbonátového skleníka Vitavia Target 6200

Základné parametre

  • Tvar skleníka: sedlový
  • Materiál konštrukcie: hliník
  • Materiál zasklenia: polykarbonát
  • Výrobca (dodávateľ): Vitavia
  • Cenová kategória: skleníky do 800 €

Recenzia skleníka: Anglický skleník Vitavia Target 6200 o ploche 6,2 m² je ďalším z “minimalistických” modelov, ktorý je ideálny do menších záhrad.

Vďaka konštrukcii z eloxovaných hliníkových profilov (vrstva oxidu dodáva materiálu vyššiu odolnosť) je skleník pomerne pevný a odolný aj proti nepriaznivému počasiu. Zároveň je stále pomerne ľahký – celková hmotnosť konštrukcie vrátane polykarbonátu je cca 55 kg –, a tým aj menej náročný na manipuláciu počas montáže.

Skleník sa dodáva s opláštením z polykarbonátu o hrúbke 4 mm, ktorý je ideálny pre pestovanie byliniek a zeleniny pre domácu spotrebu. Polykarbonátové dosky obsahujú silný UV filter, ktorý zabezpečuje materiálu dlhšiu životnosť a vyššiu odolnosť proti slnečnému žiareniu.

Skleník je ďalej vybavený dvoma strešnými oknami s manuálnym otváraním, ktoré zabezpečujú lepšie odvetrávanie vnútorných priestorov. Na konštrukciu je možné pripevniť automatický otvárač, ktorý možno dokúpiť ako príslušenstvo. Tým si otváranie okien aj starostlivosť o rastliny výrazne uľahčíte.

Hodnotenie majiteľa skleníka:Pre menšiu záhradu je skleník super. Skleník je aj napriek svojej veľkosti pomerne stabilný a vyzerá to, že niečo vydrží. Po dvoch sezónach zatiaľ bez problému. Trochu komplikovanejší návod na zostavenie skleníka, ale vo viac ľuďoch sa dá montáž zvládnuť, aj keď nemontujete skleníky na zákazku. Za mňa je určite lepšie vyhradiť si na montáž aspoň jeden celý deň, 2 osoby. Ale nebolo treba nič extra predvŕtavať, takže sa to dá zvládnuť aj rýchlejšie.

Verdikt GEOmall: Polykarbonátový skleník Vitavia Target 6200 si označenie “premiant” dozaista zaslúži. Pri rozmeroch skleníka a použitom materiáli ide o obstojný model pre záhradkárov, ktorí si potrpia na kvalitu.

Vzhľadom k odolnej konštrukcii a kvalitnému polykarbonátu je skleník vhodný pre dlhodobé používanie. Praktické príslušenstvo, ktoré možno k skleníku prikúpiť, pomôže zefektívniť starostlivosť o rastliny a vytiahnuť z pestovania v skleníku maximum.

👉👉POZRIEM SI SKLENÍK VITAVIA TARGET 6200

4. Skleník Gardentec Classic 4×3 m: obľúbená stálica v “strednej triede”

Recenzia polykarbonátového skleníka Gardentec Classic

Základné parametre

  • Tvar skleníka: oblúkový
  • Materiál konštrukcie: oceľ
  • Materiál zasklenia: polykarbonát
  • Výrobca (dodávateľ): Gutta
  • Cenová kategória: skleníky do 800 €

Recenzia skleníka: Skleník z polykarbonátu Gardentec Classic s rozmermi 4×3 m patrí medzi najpopulárnejšie modely zo sortimentu Gutta. Pred časom si svoju premiéru odbil aj v televíznom programe.

Pre svoje technické parametre a priaznivú cenu je populárnym riešením pre záhradkárov, ktorí hľadajú stabilný a priestranný skleník na pestovanie byliniek, ovocia či zeleniny.

Konštrukciu tvoria žiarovo pozinkované oceľové profily, ktoré zaisťujú skleníku väčšiu odolnosť v náročnejších podmienkach. Stabilitu konštrukcie zvyšujú aj bočné vzpery, ktoré sú súčasťou základného balenia. Prednosťou skleníka je bezúdržbový základový profil, ktorý obsahuje kotvy pre jednoduché zapustenie do zeme. Skleník tak nepotrebuje podmurovku.

Opláštenie z polykarbonátu je možné vyberať z dvoch variant: s hrúbkou 4 mm alebo s hrúbkou 6 mm. V skleníku tak môžete vysadiť bežnú zeleninu aj teplomilnejšie rastliny. Súčasťou sú aj dve čelné okná, ktoré zabraňujú prehriatiu výsadby.

K tomuto modelu je možné dokúpiť širokú škálu príslušenstva, ktoré vám zabezpečí maximálny komfort pri využívaní skleníka: napríklad strešné okno alebo spodný diel dverí, po ktorého namontovaní bude skleník prechodný aj v zadnej časti.

Hodnotenie majiteľa skleníka: So skleníkom úplná spokojnosť, aj po troch rokoch od montáže. Vybrali sme ho, pretože sa páčil manželke a za tú cenu myslím, že to je skvelý nákup. Po zakopaní do zeme skleník stojí ako pribitý. Montáž nám zabezpečoval externý tím, náročnosť odborne neposúdim. Ale za dva dni bolo hotovo, a to vrátane orezania polykarbonátu. Zatiaľ môžeme vrele odporučiť😊"

Verdikt GEOmall: Polykarbonátový skleník Gardentec Classic je ideálny do nížin ale aj do vyšších nadmorských výšok (cca 500 m n. m.). Robustná konštrukcia je stabilná a dokáže odolať aj zhoršeným poveternostným podmienkam. V strednej cenovej kategórii ide o veľmi zaujímavý model, ktorý ocenia ako začínajúci, tak pokročilí záhradkári.

👉👉POZRIEM SI SKLENÍK GARDENTEC CLASSIC 4×3 M

5. Skleník Gardentec Standard 4×2,5 m: pre hory ako stvorený

Recenzia polykarbonátového skleníka Gardnetec Standard

Základné parametre

  • Tvar skleníka: oblúk
  • Materiál konštrukcie: oceľ
  • Materiál zasklenia: polykarbonát
  • Výrobca (dodávateľ): Gutta
  • Cenová kategória: skleníky do 800 €

Recenzia skleníka: Skleník Gardentec Standard v tvare lomeného oblúku a rozmeroch 4×2 m prekvapí svojimi technickými parametrami, medzi ktorými dominuje stabilita. Preto je skleník skvelou voľbou do väčších nadmorských výšok, alebo do oblastí so zhoršeným počasím alebo častejšími snehovými prehánkami.

Konštrukcia je vyrobená z pozinkovaných profilov s hrúbkou 1 mm. Základový profil je vybavený "T" kotvami, vďaka ktorým je možné skleník jednoducho zapustiť do zeme bez toho, aby ste museli riešiť podmurovku.

Opláštenie skleníka tvorí polykarbonát s hrúbkou 4 mm (základná variant, vhodná pre pestovanie klasických odrôd) alebo 6 mm (PROFI varianta, odolnejšia pri zostavení skleníka vo vyšších polohách alebo pri vysádzaní teplomilných rastlín). Na polykarbonát výrobca poskytuje 10-ročnú záruku proti poškodeniu krupobitím.

Súčasťou skleníka je aj strešné okno, ktoré zabraňuje prehriatiu rastlín v teplejšom období. Počet priložených strešných okien sa odvíja od rozmerov skleníka. Pre ľahšie otváranie a zatváranie okien je možné dokúpiť automatický otvárač, ktorý sa pohybuje v závislosti od okolitej teploty.

Hodnotenie majiteľa skleníka:Skleník je pevný, stabilný, po zakopaní do zeme sa ani nepohne. Materiál je poctivý a vyzerá kvalitne. Na montáž odporúčam si privolať profesionálov. Nám so synom trvala montáž dva dni, pretože sme sa párkrát zasekli u montážneho návodu. Ale nakoniec sme si poradili. Inak sme spokojní.

Verdikt GEOmall: Skleník Gardentec Standard je prispôsobený pre umiestnenie vo väčších nadmorských výškach. Ak hľadáte skleník, ktorý prečká aj náročnejšiu zimu, tento model pre vás bude tým pravým.

Dôležité je dohliadnuť, aby bol skleník riadne zmontovaný. Robustná konštrukcia a kvalitné opláštenie z polykarbonátu vám potom zabezpečí dobrú ochranu rastlín aj v náročnejšom období.

👉👉POZRIEM SI SKLENÍK GARDENTEC STANDARD 4×2,5 M

6. Skleník Lanit Plast Tiberus 3×4 m: model pre vysokých pestovateľov

Recenzia polykarbonátového skleníka Lanit Plast Tiberius

Základné parametre

  • Tvar skleníka: oblúk
  • Materiál konštrukcie: oceľ
  • Materiál zasklenia: polykarbonát
  • Výrobca: Lanit Plast
  • Cenová kategória: skleníky nad 800 €

Recenzia skleníka: Polykarbonátový skleník s plochou 12 m² sa pýši hneď niekoľkými prednosťami: okrem stabilnej konštrukcie a pomerne širokej ponuky veľkostí – okrem recenzovaného modelu možno zakúpiť aj variantu o ploche 18, 24 a 30 m² – vyniká jednoduchou montážou a väčšou výškou. V najvyššom bode konštrukcie má skleník 2 m, takže sa do neho pohodlne zmestia aj vyšší záhradkári.

Konštrukcia skleníka je zhotovená zo žiarovo pozinkovaných oceľových profilov s hrúbkou 1 mm, čo zaisťuje skleníku zvýšenú stabilitu a odolnosť proti poveternostným vplyvom.

Polykarbonát dodávaný k tomuto modelu skleníka pochádza od renomovaného anglického výrobcu Brett Martin. Hrúbka polykarbonátu je 6 mm – v skleníku tak môžete pestovať bežné odrody zeleniny, ale aj exotické druhy rastlín, ktoré sú náročnejšie na teplotné podmienky.

Hodnotenie majiteľa skleníka:Skleník som si vybrala pre jeho priestrannosť a údajnú robustnú konštrukciu. Moje očakávania zatiaľ splňuje do bodky😊 Montáž (montovali naši chlapci pod vedením manžela😊) bola podľa ich názoru pomerne jednoduchá a počas jedného popoludnia mali hotovo. Najstarší, ktorý už má v puberte takmer 190 cm, si navyše pochvaľoval aj výšku skleníka😊 Asi záleží, aké máte očakávania, za seba môžem tento model skleníka odporučiť.

Verdikt GEOmall: Polykarbonátový skleník Lanit Plast Tiberus je vhodný pre pestovateľov, ktorí hľadajú priestranný model za priaznivú cenu.

Stabilná konštrukcia a kvalitný polykarbonát od anglického výrobcu zaisťuje skleníku dlhú životnosť, takže ho naplno využijete aj v mnohých nadchádzajúcich sezónach. Prednosťou modelu je rovnako výška konštrukcie, vďaka čomu bude práca v skleníku pohodlnejšia aj pre vyššie osoby.

👉👉POZRIEM SI SKLENÍK LANIT PLAST TIBERUS 3×4 M

7. Skleník Vitavia Uranus 6700: sklenený elegán na pestovanie aj oddych

Recenzia skleníka zo skla Vitavia Uranus 6700

Základné parametre

  • Tvar skleníka: sedlový
  • Materiál konštrukcie: hliník
  • Materiál zasklenia: sklo
  • Výrobca: Vitavia
  • Cenová kategória: skleníky nad 800 €

Recenzia skleníka: Skleník zo skla Vitavia Uranus o ploche 6,7 m² ocenia záhradkári, ktorí dávajú prednosť klasickému zaskleniu pred polykarbonátom. Neprehliadnuteľný je tiež dizajn skleníka. Vďaka tomu je tento model využiteľný nielen ako priestor na pestovanie rastlín, ale zároveň ako štýlový vonkajší prístrešok, v ktorom si odpočiniete počas teplého letného dňa.

Konštrukcia skleníka je tvorená z eloxovaných hliníkových profilov, ktoré sú prakticky bezúdržbové, stabilné a pri počiatočnej montáži nenáročné na manipuláciu. Súčasťou balenia je aj niekoľko strešných okienok, ktoré uľahčujú odvetrávanie skleníka.

Presklenie je tvorené z číreho kaleného skla o hrúbke 3 mm. Tento druh skla zaisťuje vynikajúcu priepustnosť svetla, takže rastlinám doprajete dostatok slnečného svitu a zároveň ich môžete obdivovať zo všetkých strán.

Kalené sklo má navyše tú výhodu, že sa pri rozbití netriešti na ostré úlomky, o ktoré sa môžu poraniť deti alebo štvornohí maznáčikovia pobehujúci po záhrade.

Hodnotenie majiteľa skleníka:Skleník sme si vybrali, pretože sa nám už na fotke páčil a doma sme odjakživa mali len skleník zo skla. Na montáž sme si zavolali externé posily, páni vedeli, čo robia, všetko prebehlo hladko. Skleník vyzerá pevne a zatiaľ plní všetky očakávania. Zatiaľ nemáme výhrady.”

Verdikt GEOmall: Skleník Vitavia Uranus inovatívne kombinuje tradičné a moderné materiály, čo z neho robí veľmi zaujímavý model za dostupnú cenu. V prípade poškodenia sklenenej výplne sa nemusíte obávať, že by sa vaše ratolesti poranili o črepy, ako v prípade bežného skla. Vďaka elegantnému vzhľadu bude skleník praktickým aj vkusným doplnkom vo vašej záhrade.

👉👉POZRIEM SI SKLENÍK VITAVIA URANUS 6700

A tým sa naša recenzia končí.

Teraz už poznáte kompletnú sedmičku skleníkov, ktoré dosiahli v našom hodnotení na najvyššie priečky. Ktorý skleník sa najviac páči vám?

Ak ste sa ešte nerozhodli, pozrite si ďalšie záhradné skleníky od osvedčených výrobcov. Možno práve medzi nimi objavíte model, ktorý bude presne zodpovedať vašim predstavám.

Produkty uvedené v článku

Vaše dotazy

Náš profesionálny personál Vám pomôže s výberom a vysvetlí všetky spôsoby a postupy použitia ponúkaných výrobkov.

Hotline Potrebujete poradiť s výberom tovaru alebo objednávkou?
+421 233 070 466 info@geomall.sk V pracovných dňoch od 8:00 do 16:00
alebo nechajte na seba kontakt a my Vám zavoláme
Kliknutím na „Odoberať“ vyjadrujete súhlas so spracovaním e-mailu podľa našich zásad spracovanie osobných údajov.

Žiadna otázka nebola nájdená. Spýtajte sa ako prvý.

Potrebujete poradiť? Neviete, ktorý produkt vybrať? Akú variantu? Nestrácajte čas samoštúdiom informácií na internete. Náš profesionálni personál Vám pomôže s výberom a vysvetlí všetky spôsoby a postupy použití ponúkaných výrobkov. Poslať otázku

Blog

Recenzia: 7 najlepších skleníkov pre rok 2024

Uvažujete nad kúpou nového skleníka, v ktorom si vypestujete zásobu čerstvého ovocia a zeleniny? Ak sa nechcete v nekonečnej ponuke rôznych modelov skleníkov na trhu stratiť, čítajte ďalej. 🙋‍♂️ Pripravili sme pre vás zoznam siedmich najlepších záhradných skleníkov, vrátane hodnotenia od pestovateľov, ktorí si skleník už zaobstarali.

Jutové a kokosové geotextílie a ich využitie (aktualizované)

Potrebujete ochrániť svah proti erózii? Inštalácia protieróznych rohoží alebo sietí je skvelým riešením. O spevňovaní povrchu svahov pomocou prírodných materiálov sa viac dozviete v tomto článku.

Spevnenie brehu: Objavte účinné a ekologické riešenie

Preteká okolo vášho pozemku rieka alebo potok a obávate sa, že divoká voda jedného dňa odnesie časť vášho pozemku? Prečítajte si, ako spevniť breh vodného toku aj inak ako guľatinou alebo tvárnicami. 
Hotline Potrebujete poradiť s výberom tovaru alebo objednávkou?
+421 233 070 466 info@geomall.sk V pracovných dňoch od 8:00 do 16:00
Cookies pomáhajú Vám i nám

My, GEOMAT s.r.o., oceníme Váš súhlas s použitím súborov cookies, aby sme Vám mohli spríjemniť nakupovanie na našom webe, uľahčiť Vám celý rad krokov pri nákupe a sami sa mohli stále zlepšovať. Kliknutím na tlačidlo „Áno, v poriadku“ súhlasíte s uložením cookies do Vášho prehliadača, vďaka ktorým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti nájdete na stránke „Informácie o cookies“.